Russland fornøyd med EU

Slipper sanksjoner fra Europa etter krigen i Georgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland uttrykker tilfredshet med at EU-toppmøtet unnlot å gå inn for sanksjoner mot landet som følge av krigen i Georgia.

- Enkelte land ba om sanksjoner mot Russland og ville bryte forholdet. Men det viktigste er at flertallet av EU-statene viste en ansvarlig tilnærming og bekreftet sin kurs mot et partnerskap med Russland, het det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet tirsdag.

Ønsker samarbeid

Mandag besluttet EUs ledere at unionen vil stanse samtalene om en ny partnerskapsavtale med Russland inntil russiske soldater er trukket tilbake til områdene de var i før krigen med Georgia.

I uttalelsen heter det også at EU har innsett hvor viktig det er med et gjensidig samarbeid som vil tjene begge parter.

Samtidig beklager departementet at samtalene er utsatt som følge av konflikten mellom Russland og Georgia.

- Russland vant

Også russiske aviser fremstilte EUs beslutning om ikke å innføre sanksjoner som en seier for Russland.

- Den gjensidige avhengigheten mellom Russland og EU gjør at det ikke finnes noe annet alternativ enn å utvikle tette, bilaterale bånd. Dette ble nok en gang bekreftet under EU-toppmøtet i Brussel, meldte regjeringsavisa Rossijskaja Gazeta.

Tabloidavisa Tvoj Denj skriver at EU ikke ga etter for hysteriet til den britiske statsministeren Gordon Brown og Polens president Lech Kaczynski, som begge har tatt til orde for en hardere linje overfor Russland.

(NTB)