FRAKTER GASS: President Vladimir Putin forsikret fredag at Russland vil fortsette å frakte gass gjennom rørledningene i Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig. Mikhail Klimentyev / AFP / Sputnik / Scanpix
FRAKTER GASS: President Vladimir Putin forsikret fredag at Russland vil fortsette å frakte gass gjennom rørledningene i Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig. Mikhail Klimentyev / AFP / Sputnik / ScanpixVis mer

Russland fortsetter å frakte gass gjennom Ukraina – enn så lenge

President Vladimir Putin forsikret fredag at Russland vil fortsette å frakte gass gjennom rørledningene i Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig.

Tyskland godkjente nylig den russiske olje- og gassgiganten Gazproms planer om å utvide rørledningen Nord Stream til å frakte gass direkte fra Russland til Tyskland via Østersjøen. Prosjektet gir oljegiganten mulighet til å minske gassforsendelsene gjennom Ukraina.

- Vi vil fortsette å frakte gass via Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig, forsikret Russlands president Vladimir Putin under en pressekonferanse i forbindelse med hans samtaler med Tysklands statsminister Angela Merkel i Sotsji fredag.

Beslutningen om en utvidelse utløste protester fra Ukraina, som mener prosjektet undergraver de europeiske sanksjonene mot Russland. I tillegg har landet betydelige inntekter fra Gazproms rørledninger i landet.

Merkel påpekte på pressekonferansen at Ukrainas rolle som transittland bør bestå, men at Tyskland er klare til å innfri sin rolle i prosjektet.

(NTB)