PANSREDE KJØRETØY: Tidligere i mars var disse russiske militære kjøretøyene på vei fra Sevastapol til Simferopol i Krim-regionen. Ifølge Ukrainas fungerende forsvarsminister fortsetter russiske myndigheter å sende styrker til den prorussiske halvøya. Foto: Reuters/Baz Ratner
PANSREDE KJØRETØY: Tidligere i mars var disse russiske militære kjøretøyene på vei fra Sevastapol til Simferopol i Krim-regionen. Ifølge Ukrainas fungerende forsvarsminister fortsetter russiske myndigheter å sende styrker til den prorussiske halvøya. Foto: Reuters/Baz RatnerVis mer

- Russland fortsetter å sende styrker til Krim

Det sier Ukrainas fungerende forsvarsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag går innbyggerne på Krim til urnene for å avgi sin stemme om de ønsker en løsrivelse fra Ukraina.

Samtidig fortsetter Russland å sende militære inn på halvøya.

- Vi ser en økning i antallet russiske styrker på Krim. Ukrainske styrker gjennomfører derfor passende tiltak langs den sørlige grensa, sier Ihor Tenjukh til nyhetsbyrået Interfax.

Han henvder Russland bryter avtalen om hvor mange soldater Russland kan ha på Krim tilknyttet Russlands Svartehavsflåte, som har base på Krim-halvøya.

Steget til 22.000 I henhold til avtalen kan Russland kun ha 12.500 soldater på Krim. Fredag var det 18.400 russiske soldater på halvøya, men antallet har i løpet av de siste dagene steget til 22.000.

I dag går innbyggerne på Krim-halvøya til urnene for å avgi sin stemme om de ønsker en løsrivelse fra Ukraina.