Russland har uttrykket forundring over hva Norge holder på med på forsvarsfronten. Her representert ved president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/NTB SCANPIX
Russland har uttrykket forundring over hva Norge holder på med på forsvarsfronten. Her representert ved president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/NTB SCANPIXVis mer

Russland forundret over planer om US Marines på Værnes

Russland undrer seg over planene om at 300 amerikanske soldater skal stasjoneres på Værnes i Trøndelag og mener det bryter med en linje som til og med sto seg gjennom den kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en epost til Adresseavisen hevder den russiske ambassaden i Oslo at det alltid har vært en fordel for Norge at landet ikke har tillatt fremmede styrker stasjonert på norsk jord.

- Basepolitikken sto seg til og med gjennom den kalde krigen og har vært en fordel for Norge som partner fremfor andre Nato-land, heter det i eposten, som er ført i pennen av presseattaché Maxim Gurov.

Han viser også til mange uttalelser fra norske myndigheter om at det ikke er noen trussel fra Russland mot Norge.

- Vi undrer oss over hvorfor Norge er så villig til å øke den militære kapasiteten gjennom å tillate stasjonering av amerikanske styrker på Værnes.

Planene om å innlosjere 300 soldater fra US Marines på Værnes ble gjort kjent tidligere i måneden.Adresseavisen har skrevet at den amerikanske styrken kan være på plass allerede i januar.

(NTB)