Russland godtar OSSE-observatører

Sender 20 militære observatører til Georgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) fikk tirsdag klarsignal fra Russland til å sende 20 militære observatører til Georgia.

Det opplyste Finlands utenriksminister og organisasjonens leder, Alexander Stubb, etter lange forhandlinger i Wien.

Tirsdag ettermiddag godkjente også Georgia OSSEs forslag.

- Jeg har nettopp pratet med president Mikhail Saakasjvili, og han ga meg grønt lys til å sette i gang, meldte Stubb.

Nå er planen at observatørene skal flys inn så fort som mulig, melder NTB.Samtidig har NATOS utenriksministre møtE i Brussel i dag for å diskutere hvordan de skal forholde seg til de russiske militæraksjonene i Georgia.

Storbritannias utenriksminister David Miliband sier NATO-ministrene er enige om at Russland har krenket internasjonal rett i Georgia.

Det kommer fortsatt motstridende beskjeder fra Gori om hvorvidt russerne er på vei ut eller ikke. En reporter fra Reuters melder at flere stridsvogner er på vei ut av Gori, mens det samtidig er observert nye militærkjøretøyer på vei inn i Georgia.

PÅ VEI INN: En kolonne med russiske militærkjøretøyer tar seg inn i Georgia ved å krysse ei bru over elven Enguri på grensen mellom utbryterregionen Abkhasia og Georgia. Foto: REUTERS/Umit Bektas/SCANPIX
PÅ VEI INN: En kolonne med russiske militærkjøretøyer tar seg inn i Georgia ved å krysse ei bru over elven Enguri på grensen mellom utbryterregionen Abkhasia og Georgia. Foto: REUTERS/Umit Bektas/SCANPIX Vis mer