Ukrainas ambassade møtte norsk politi:

- Russland hacket Ukraina i Oslo

Dagbladet kan nå avsløre at Russland skal ha hacket telefonene til Ukrainas ambassade i Oslo. Mistanken skal ha kommet fra flere norske frivillige soldater – og var tema for et topphemmelig møte mellom Ukraina og norsk politi.

ALVORLIG: E-sjefen Nils Andreas Stensønes beskriver situasjonen i Ukraina som et veiskille i europeisk sikkerhet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ukrainas ambassader i utlandet har en viktig rolle i forsvaret mot den russiske invasjonen, fordi det er de som er kontaktpunktene for utlendinger som ønsker å verve seg til den nyopprettede ukrainske fremmedlegionen.

Ifølge det norske forsvaret har 200-300 nordmenn meldt sin interesse for å kjempe mot den russiske invasjonen. Slik Dagbladet meldte onsdag, skal det nå være nordmenn framme ved fronten i Ukraina.

Derfor vil det være av stor interesse for Russland å avlytte ambassadenes telefoner. Det kan gi informasjon både om de frivillige soldatene – men også om andre typer strategisk viktig informasjon.

Dagbladet er kjent med at Ukrainas ambassade nylig har kontaktet norske myndigheter, og at de selv var sikre på at russerne overvåker dem.

- Tapper telefoner

Dagbladet er videre kjent med at norske myndigheter også har dette inntrykket. Ifølge Dagbladets opplysninger er Norge sikre på at russisk etterretning tapper ukrainske telefoner her i Norge.

Dagbladet kjenner videre til at det nylig har vært et møte mellom Ukrainas ambassade og norske politimyndigheter. Både politiet og PST skal ha vært til stede på møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer