- ER HUN IKKE MED? Russland håner USAs FN-ambassadør Samantha Power (t.v) etter at hun i går møtte Maria Aljokhina (25) og Nadezjda Tolokonnikova (24) i den amerikanske FN-ambassaden i New York. Foto: Reuters/Louis Charbonneau/NTB Scanpix
- ER HUN IKKE MED? Russland håner USAs FN-ambassadør Samantha Power (t.v) etter at hun i går møtte Maria Aljokhina (25) og Nadezjda Tolokonnikova (24) i den amerikanske FN-ambassaden i New York. Foto: Reuters/Louis Charbonneau/NTB ScanpixVis mer

Russland håner USAs FN-ambassadør etter Pussy Riot-møte

- Har hun ikke blitt med i bandet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs FN-ambassadør Samantha Power møtte i går Pussy Riot-medlemmene Maria Aljokhina (25) og Nadezjda Tolokonnikova (24) i den amerikanske FN-ambassaden i New York.

De tre diskuterte blant annet menneskerettigheter og undertrykking av opposisjonen i Russland.

Powers russiske kollega, ambassadør Vitalij Tsjurkin, var ikke nådig da han ble spurt om hva han mente om det halvtimeslange møtet.

- Har hun ikke blitt med i bandet? spurte han retorisk.

- Jeg hadde regnet med at hun ville invitere dem til å opptre i nasjonalkatedralen i Washington, fortsatte han.

- Kanskje de kunne arrangere en verdensturné for dem. Først Peterskirken i Roma, så kanskje Mekka i Saudi-Arabia før de avsluttet med en gallakonsert ved klagemuren i Jerusalem, sa ambassadøren.

Lille julaften i fjor slapp de to Pussy Riot-aktivistene ut av russisk fengsel, hvor de sonet en dom på to år etter å ha protestert mot president Putin med en «pønkebønn» i Frelseskatedralen i Moskva.

(NTB)