Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Russland har bombet mål i Syria

For første gang.

FIKK JA: Russlands president Vladimir Putin fikk nasjonalforsamlingens støtte til å bombe mål i Syria, og nå skal det første luftangrepet være gjennomført. Foto: Chip Somodevilla/CNP/dpa/NTB Scanpix
FIKK JA: Russlands president Vladimir Putin fikk nasjonalforsamlingens støtte til å bombe mål i Syria, og nå skal det første luftangrepet være gjennomført. Foto: Chip Somodevilla/CNP/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter sier til CNN at Russland for første gang har gjennomført et luftangrep mot Syria, i nærheten av byen Homs, vest i landet.

Det skjer kort tid etter at Russlands president Vladimir Putin i dag fikk støtte av overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen til å bruke militære styrker til å bombe mål i Syria.

- Forlat luftområdene Russland skal i forkant av bombingen ha bedt amerikanske styrker i Syria om å umiddelbart forlate luftområdene over Syria, uten at russerne spesifiserte hvor i landet de skulle slå til.

De ga dem en times varsel før bombingen fant sted, rapporterer CNNs Barbara Starr.

Hun stiller spørsmål ved Russlands valg av område. 

- Homs er et område der ikke IS, men anti-Assad-opprørsgrupper, holder til. Spørsmålet er; hvorfor ville russerne slå til her, med mindre deres hensikt er å støtte Bashar al-Assad (Syrias president, red.journ.)? Det er det USA undersøker, sier hun.

Enn så lenge fortsetter de amerikanske styrkene som normalt etter beskjeden om Russlands første luftangrep onsdag i 13-tida, norsk tid, ifølge CNN.

- Et feiltrinn Putin har selv sagt at han ikke har et ønske om å sende inn bakkestyrker i Syria, men har gitt uttrykk for at han ønsket å gjennomføre luftangrep.

Målet skal være å bekjempe terrorgruppa IS, fire og et halvt år etter at borgerkrigen i Syria startet.

Da Putin talte i FNs nasjonalforsamling mandag, sa han at det ville være et feiltrinn å ikke samarbeide med den syriske regjeringen i kampen mot terrorgruppa.

HOMS: Det er i byen Homs, vest i Syria, at luftangrepet fra Syria nå skal ha blitt gjennomført. Homs har i lang tid vært kontrollert av opprørere. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix
HOMS: Det er i byen Homs, vest i Syria, at luftangrepet fra Syria nå skal ha blitt gjennomført. Homs har i lang tid vært kontrollert av opprørere. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix Vis mer

Se video av Putins tale i denne saken.

LES OGSÅ: Seks svar: Hva må til for å stoppe krigen i Syria?

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media