- Russland har manipulert. De har tåkelagt. De har rett fram løyet

Russland fordømmes i krisemøte i FNs sikkerhetsråd.

HARDE KAMPER: En ukrainsk soldat puster ut etter kamper med separatister i Ilovaisk for to dager siden. Foto: EPA/IVAN BOBERSKYY
HARDE KAMPER: En ukrainsk soldat puster ut etter kamper med separatister i Ilovaisk for to dager siden. Foto: EPA/IVAN BOBERSKYY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Alarmen har gått etter meldinger om at Russland har sendt hundrevis av soldater til Øst-Ukraina. FNs sikkerhetsråd sitter i møte i ettermiddag lokal tid i verdensorganisasjonens hovedkvarter i New York for å diskutere krisa i Ukraina.

Nato offentligjorde i dag nye satelittbilder som de mener viser russiske kampstyrker i militæroperasjoner inne på ukrainsk territorium. Bildene, som skal være tatt seint i august, viser en artillerienhet som beveger seg i en konvoi gjennom den ukrainske landsbygda, ifølge Nato.

Det skal være det østlige Nato-landet Litauen som ba om møtet.

- Vi fordømmer Russlands brudd på Ukrainas suverenitet. For lenge har overtrampene foregått et steg av gangen, sier Litauens FN-ambassadør ved starten til møtet.

- Russland har manipulert. De har tåkelagt. De har rett fram løyet. Russlands president Vladimir Putin vil ikke en gang anerkjenne det vi alle nå vet, at Russland har støttet separatistene med våpen og nå deltar i kampene. Spørsmålet er hva vi kan gjøre for å få Russland til å lytte. Kostnaden ved ikke å handle, vil være uakseptable, sier USAs FN-ambassadør Samantha Powers under møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer