Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Russland har vært «good guy» lenge. Nå er det slutt

Et år preget av sabelrasling og ordkrig mellom Russland og Vesten endte med at Nato-landet Tyrkia skjøt ned et russisk fly. Ekspertene ser ingen grunn til bedring hos Putin.

HØRER IKKE PÅ NOEN: Ekspertene er enig i at Russlands president Vladimir Putin er blitt stadig mer enerådende, og at han vil fortsette med det. Selv om Russland og Vesten har klart å forene seg i kampen mot IS, tror ekspertene Dagbladet har snakket med at Puti fortsatt vil kjøre sitt eget show i året som kommer. Det kan bety mye for den globale situasjonen. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/NTB scanpix
HØRER IKKE PÅ NOEN: Ekspertene er enig i at Russlands president Vladimir Putin er blitt stadig mer enerådende, og at han vil fortsette med det. Selv om Russland og Vesten har klart å forene seg i kampen mot IS, tror ekspertene Dagbladet har snakket med at Puti fortsatt vil kjøre sitt eget show i året som kommer. Det kan bety mye for den globale situasjonen. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Russland annekterte Krim-halvøya i fjor ble forholdet til Vesten omtalt som det kaldeste på 30 år. Siden har prorussiske opprøre i Øst-Ukraina kjempet en slags skyggekrig mot Ukraina, med russisk støtte.

USA, EU og andre vestlige land har svart med en rekke sanksjoner. Og selv om Russland har lidd økonomisk på grunn av sanksjonene og fallende oljepriser, har de markert seg enda sterkere i verden.

Russlands involvering i Syria og kampen mot Den islamske staten (IS) har preget mye av nyhetsbildet de siste månedene.

I slutten av september slapp russiske kampfly de første bombene. De fleste av dem var rettet mot andre grupper i Syria enn IS. 31. oktober styrtet et russisk passasjerfly med 224 personer om bord over Sinai-Halvøya i Egypt. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?