HØRER IKKE PÅ NOEN: Ekspertene er enig i at Russlands president Vladimir Putin er blitt stadig mer enerådende, og at han vil fortsette med det. Selv om Russland og Vesten har klart å forene seg i kampen mot IS, tror ekspertene Dagbladet har snakket med at Puti fortsatt vil kjøre sitt eget show i året som kommer. Det kan bety mye for den globale situasjonen. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/NTB scanpix
HØRER IKKE PÅ NOEN: Ekspertene er enig i at Russlands president Vladimir Putin er blitt stadig mer enerådende, og at han vil fortsette med det. Selv om Russland og Vesten har klart å forene seg i kampen mot IS, tror ekspertene Dagbladet har snakket med at Puti fortsatt vil kjøre sitt eget show i året som kommer. Det kan bety mye for den globale situasjonen. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/NTB scanpixVis mer

- Russland har vært «good guy» lenge. Nå er det slutt

Et år preget av sabelrasling og ordkrig mellom Russland og Vesten endte med at Nato-landet Tyrkia skjøt ned et russisk fly. Ekspertene ser ingen grunn til bedring hos Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da Russland annekterte Krim-halvøya i fjor ble forholdet til Vesten omtalt som det kaldeste på 30 år. Siden har prorussiske opprøre i Øst-Ukraina kjempet en slags skyggekrig mot Ukraina, med russisk støtte.

USA, EU og andre vestlige land har svart med en rekke sanksjoner. Og selv om Russland har lidd økonomisk på grunn av sanksjonene og fallende oljepriser, har de markert seg enda sterkere i verden.

Russlands involvering i Syria og kampen mot Den islamske staten (IS) har preget mye av nyhetsbildet de siste månedene.

I slutten av september slapp russiske kampfly de første bombene. De fleste av dem var rettet mot andre grupper i Syria enn IS. 31. oktober styrtet et russisk passasjerfly med 224 personer om bord over Sinai-Halvøya i Egypt. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn