Russland hevder de har laget et mikrobølge-våpen

Skal kunne nøytralisere droner og missiler 10 kilometer unna.

MIKROBØLGER:  Russlands nyeste tilskudd til landets arsenal skal være et mikrobølgevåpen. Våpenet skal kunne monteres på allerede eksisterende missilsystemer, og skal ifølge produsenten kunne nøytralisere droner og missiler. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MIKROBØLGER: Russlands nyeste tilskudd til landets arsenal skal være et mikrobølgevåpen. Våpenet skal kunne monteres på allerede eksisterende missilsystemer, og skal ifølge produsenten kunne nøytralisere droner og missiler. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka får Russlands president Vladimir Putin se landets nyeste våpen i det russiske miltiærets store arsenal, et såkalt mikrobølge-våpen.

Det Kreml-eide selskapet UIMC hevder nemlig at de har utviklet et nytt supervåpen som tar i bruk mikrobølger for å nøytralisere militære droner og missiler fra så langt unna som 10 kilometer.

Etter planen skal det nye våpenet vises fram på Russlands forsvarsdepartements store militære konferanse som blir avholdt i landet denne uka.

Det melder blant andre britiske The Independent og det russiske statlig nyhetsbyrået Sputnik News.

Sender ut elektromagnetiske bølger Våpenet skal ifølge produsenten sende ut elektromagnetiske bølger med superhøy frekvens som altså skal tukle med elektronikken i for eksempel droner og missiler.

Våpensystemet skal kunne monteres på såkalte BUK missil-systemer, og skal kunne skytes i hvilken som helst retning.

Kontant svar På den samme militære konferansen i Russland, annonserte også president Putin tirsdag Russlands svar på nyheten om at USA er klare til å plassere tyngre våpen og stridsvogner i NATO-land som grenser til Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer