Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland hjalp ikke Irak

Mener fersk Pentagonrapport er feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en rapport fra Pentagon som ble offentliggjort i går, hevder USA at Russland ga Irak informasjon om invasjonsplanene i 2003.

Nå nekter Russland for at dette har skjedd, ifølge AP.

Ikke første gang

- Lignende, grunnløse beskyldninger om Russlands etterretning har skjedd før, sier talsmann for den russiske etterretningstjenesten, Boris Labusov, ifølge AP.

- Vi syns ikke det er nødvendig å kommentere slike påstander, sier han.

I rapporten sto det at Moskva hadde kilder innenfor den amerikanske hæren i forkant av invasjonen for tre år siden.

Den tok også for seg beslaglagte notater fra den russiske ambassadøren i Irak, som hadde blitt sendt til Saddam Hussein.

Snev av sannhet

GRUNNLØSE BESKYLDNINGER. Russland mener de amerikanske beskyldningene er grunnløse. Foto: Scanpix
GRUNNLØSE BESKYLDNINGER. Russland mener de amerikanske beskyldningene er grunnløse. Foto: Scanpix Vis mer

Yevgeniya Albats, er journalist i Moskva og har etterretning som spesialfelt.

- Jeg har mistanke om at det i det minste er et snev av sannhet i rapporten fra Pentagon, på bakgrunn av Russlands nære forhold til Saddam Hussein, sier hun til AP.

USA og Russland samarbeidet i kampen mot terror etter angrepene 11. september 2001. Nå ser det imidlertid ut til at forholdet har kjølnet betraktelig.

Albats mener dette samarbeidet kan ført til at det ble opprettet kanaler for utveksling av sensitiv informasjon, som Moskva kan ha sendt videre til Bagdad.

- Men det er vanskelig å si om russiske toppledere kjente til formidlingen av informasjon, eller om det var sjefer i etterretningen som tok avgjørelsen på egen hånd, sier hun ifølge AP.

Russland hjalp ikke Irak
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling