Russland hjemkaller ambassadør

LONDON (NTB-AFP): Den russiske regjeringen har besluttet å hjemkalle London-ambassadør Jurij Fokin umiddelbart i protest mot flyangrepene mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder byrået Interfax, som viser til en kunngjøring fra det russiske utenriksdepartementet. Russland kalte hjem sin Washington-ambassadør Julij Vorontsov i går med samme begrunnelse.

Hjemkallingen kom helt overraskende på det britiske utenriksdepartementet som ikke var blitt formelt orientert, i henhold til vanlige diplomatiske prosedyrer.

I Moskva viste Interfax til utenriksdepartementets talsmann Vladimir Rakhmanin som sier at den russiske ledelsen har besluttet å hjemkalle ambassadør Fokin straks «for konsultasjoner i forbindelse med de amerikansk-britiske angrepene mot Irak».

NATOs forsvarsministre skulle i dag ha møtt den russiske forsvarsminister Igor Sergejev, men han ble erstattet av Russlands ambassadør ved NATO, Sergej Kisljak.

Det halvårlige møtet i det faste NATO-Russland-rådet er russernes viktigste formelle tilknytning til alliansen, og normalt et møte russerne er svært interessert i. Men denne gangen var markering av misnøye med Irak-angrepene viktigere enn et møte på ministernivå.

NTB