Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland hyller sin «partner» i forkant av toppmøte

I forkant av toppmøtet i Helsingfors mellom Vladimir Putin og Donald Trump mandag hyller Russland Trump som sin «partner».

SKAL MØTES: Russlands president Vladimir Putin møter mandag USAs president Donald Trump i Helsingfors. Foto: AP / NTB scanpix
SKAL MØTES: Russlands president Vladimir Putin møter mandag USAs president Donald Trump i Helsingfors. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser på Trump som en forhandlingspartner, sa Kreml-rådgiveren Jurij Usjakov under en brifing for journalistene fredag.

- Den bilaterale situasjonen er veldig dårlig, og vi må begynne å rette den opp, sa han videre.

Motsatte roller i konfliktene i Syria og Ukraina og andre konflikter har bidratt til å drive forbindelsene til det laveste nivå siden den kalde krigen.

USA har innført en rekke sanksjoner mot Russland siden okkupasjonen av Krim i 2014 og innblandingen i det amerikanske valget, som Russland benekter.

Trump har selv imidlertid søkt å bedre forholdet til Putin, som han knapt en eneste gang har kritisert.

Usjakov sier de to presidentene først skal møtes på tomannshånd, kun med sine tolker. Deretter har de en arbeidslunsj sammen med alle medarbeiderne de har med til toppmøtet.

(NTB)