Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland inn på teppet

Men den russisk-ukrainske konflikten sprer seg.

STØTTER: Alla Prokovatova viser sin støtte for det russiske i havnebyen Sevastopol. Det er her Russland har sin store marinebase for Svartehavsflåten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
STØTTER: Alla Prokovatova viser sin støtte for det russiske i havnebyen Sevastopol. Det er her Russland har sin store marinebase for Svartehavsflåten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEVASTOPOL (Dagbladet): Mens ordkrigen har blusset opp mellom russiske, ukrainske og vestlige topp-politikere sprer spenningen seg også på gatenivå.

Dagbladets reportere i Sevastopol melder nå at også der er det ukrainske flagget blitt firt ned fra et myndighetsbygg og erstattet av et russisk flagg.

Det samme skjedde tidligere i morges i den okkuperte lokale regjeringsbygningen i provinshovedstaden Simferopol. Da hadde rundt 50 væpnede menn inntatt bygningen .

Ukrainas utenriksdepartement har innkalt Russlands utsending til Ukraina. Ukraina krever samtaler med Russland.

Krav I en pressemelding sier Ukrainas utenriksdepartement at Russlands utsending i Kiev, Andrej Vorobjov, er blitt overlevert en note med krav om at russiske militære på flåtebasen i Sevastopol på Krim, holder seg innenfor portene og ikke forlater basen.

Russland hjemkalte sin ambassadør til Ukraina forrige helg etter at Viktor Janukovitsj var blitt drevet fra makten og flyktet.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier at han er urolig for utviklingen i Ukraina.

Rasmussen ber Russland om å unngå enhver handling som bidrar til «å trappe opp spenningen eller skaper misforståelser»

Hele Norges coronakart