Russland innrømmer at Arctic Sea kan ha hatt suspekt last

Mannskapet får ikke reise hjem, men holdes i Moskva.

REDDET:  Her ankommer mannskapet fra  Arctic Sea Cape Verde øya Sal etter å ha blitt reddet av den russiske marinen 19. august. Fortsatt har 11 av dem ikke fått dra hjem til familiene sine. Foto: RICKY LOPEZ/Scanpix
REDDET: Her ankommer mannskapet fra Arctic Sea Cape Verde øya Sal etter å ha blitt reddet av den russiske marinen 19. august. Fortsatt har 11 av dem ikke fått dra hjem til familiene sine. Foto: RICKY LOPEZ/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Russiske toppledere innrømmet i går for første gang at Arctic Sea, skipet som på mystisk vis ble kapret og deretter forsvant utenfor svenskekysten i juli, kan ha hatt en mistenkelig last.

Det Malta-registrerte, russiskeide skipet var chartret av et finsk selskap. Offisielt var det lastet med tømmer.

Hele tiden har det imidlertid versert teorier om at skipet hadde en hemmelig last med enten våpen, narkotika eller kjernefysisk materiale om bord, og at det ble kapret på grunn av denne lasten.

Lite informasjon og det faktum at mannskapet ikke fikk dra hjem til familiene sine, men måtte bli i Moskva etter at de var reddet har holdt spekulasjonene oppe.

Utelukker ikke Fram til i går har russiske myndigheter avvist dette. Nato-ambassadøren Dmitry Rogozin har avvist spekulasjonene som «eventyr», men nå sier etterforsknings-toppen Alexander Bastrykin noe annet. - Vi utelukker ikke at Arctic Sea fraktet noe annet enn tømmer, sa Bastrykin til myndighetenes avis Rossiyskaya Gazeta ifølge AFP.

- Det er årsaken til at vi har bedt mannskapet om å forbli i Moskva. Vi må finne ut om noen av dem var involvert i disse hendelsene, sa Bastrykin som er sjef for de russiske påtalemyndighetenes etterforskningskomité.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer