Russland innrømmer store tap

Den russiske regjering innrømmet fredag at 156 soldater ble drept i Tsjetsjenia den siste uken, men den gjentok samtidig at krigen i republikken er så godt som over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har dermed mistet 1.556 soldater i Tsjetsjenia siden de føderale styrkene rykket inn i republikken 1. oktober i fjor, ifølge de offisielle tallene.

Komiteen av soldatmødre, som motarbeider krigen, mener at langt flere russiske soldater har falt i Tsjetsjenia. Flere tusen tsjetsjenere, både geriljasoldater og sivile, er drept eller har bukket under som følge av krigshandlingene.

Den russiske visestabssjefen Valerij Manilov sa fredag at mellom 2.500 og 3.000 geriljasoldater fortsatt er operative i fjellområdene i den sørlige delen av Tsjetsjenia. Blant disse er det rundt 1.000 muslimske leiesoldater fra arabiske land, Afghanistan, Ukraina, Bosnia og de baltiske land, sa han.

3.997 russiske soldater er blitt såret i Tsjetsjenia siden 1. oktober, ifølge Manilov. 1.126 av de drepte var regulære soldater fra hæren, mens 430 var politisoldater fra det russiske innenriksdepartementet.

(NTB)