Russland inviterer Milosevic

MOSKVA (NTB-AFP): Russlands president Boris Jeltsin inviterer Jugoslavias president Slobodan Milosevic til Moskva i neste uke, i håp om å avverge en vestlig militæraksjon i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milosevic kommer til Moskva mandag, for å ha samtaler med Jeltsin. Jeltsin lovte tidligere denne uken vestlige ledere å bruke sin eventuelle innflytelse i Beograd for om mulig å få stanset krigshandlingene i Kosovo.

Utenriksministre fra stormaktenes kontaktgruppe for eks-Jugoslavia møtes i London i morgen, og vil trolig kreve at Milosevic straks innstiller angrepene mot kosovoalbanske landsbyer.

Russland har gått sterkt imot forslag om en NATO-aksjon mot serberne i Kosovo uten at det på forhånd er godkjent av FNs sikkerhetsråd, der russerne kan legge ned veto.

Russland har tidligere grepet inn og hjulpet serberne i trengte situasjoner under krigen i Bosnia. Russerne har på den måten skaffet seg en fjær i hatten og kunnet styrke sin stormakts-posisjon, samtidig som de har hjulpet serberne til å redde ansikt med halvveis-løsninger.

(NTB)