Russland kaster seg inn fra sidelinja: - Heller bensin på bålet

Vladimir Putin sender «en hjertelig hilsen og sine beste ønsker» til Kim Jong-un. Det kan bety trøbbel for Donald Trump.

VIL VÆRE MED: Russland er sammen med Kina det landet i verden som har et tettest forhold til Kim Jong-uns nordkoreanske regime, men har vært forbløffende stille den siste tida. I dag kastet imidlertid russerne seg for alvor inn i de pågående samtalene om Koreahalvøyas framtid, da Russlands utenriksminister Sergej Lavrov besøkte Kim Jong-un i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Foto: Valery Sharifulin / TASS / NTB Scanpix
VIL VÆRE MED: Russland er sammen med Kina det landet i verden som har et tettest forhold til Kim Jong-uns nordkoreanske regime, men har vært forbløffende stille den siste tida. I dag kastet imidlertid russerne seg for alvor inn i de pågående samtalene om Koreahalvøyas framtid, da Russlands utenriksminister Sergej Lavrov besøkte Kim Jong-un i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Foto: Valery Sharifulin / TASS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russland er sammen med Kina det landet i verden som har tettest forhold til Kim Jong-uns nordkoreanske regime. Likevel har russerne forholdt seg forbløffende stille under prosessen som har ledet fram til et mulig toppmøte mellom Kim Jong-un og Donald Trump 12. juni.

Det har nå endret seg dramatisk. For i dag besøkte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov den nordkoreanske lederen i Pyongyang. Der inviterte han blant annet Kim på statsbesøk til Moskva, samtidig som han ga uttrykt for at Russland støtter samtalene mellom Nord-Korea, Sør-Korea og USA.

- Vi gleder oss over toppmøtene som allerede har funnet sted mellom Nord- og Sør-Korea, samt planlagte møter mellom nordkoreanske og amerikanske ledere, sa Lavrov ifølge The Washington Post.

Støtter krav

Videre lovet han russisk støtte til innsatsen for atomnedrustning i Nord-Korea og en bred innsats for å skape stabil og varig fred i regionen. Han viderebragte også Vladimir Putins «hjerteligste hilsen og de beste ønsker» til Kim Jong-uns «store bestrebeleser», før han gikk langt i å støtte Nord-Koreas krav til USA:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer