President Donald Trumps Cuba-politikk:

Russland kritiserer Trumps Cuba-restriksjoner: - Den kalde krigen-retorikk

USA gjeninnfører restriksjoner mot Cuba. Russland kaller det «glemt retorikk, i den kalde krigen-stil».

RUSSLAND REAGERER: USAs president gjeninnfører restriksjoner mot Cuba som tidligere president Barack Obama opphevet i 2014. Cubanere viser frustrasjon over endringene, også Russland reagerer. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
RUSSLAND REAGERER: USAs president gjeninnfører restriksjoner mot Cuba som tidligere president Barack Obama opphevet i 2014. Cubanere viser frustrasjon over endringene, også Russland reagerer. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Den nye linjen mot Cuba, annonsert av USAs president Donald Trump, tar oss tilbake til en allerede halv-glemt retorikk i den kalde krigen-stil, skriver utenriksdepartementet i Russland på sin nettside, ifølge nyhetsbyrådet AP og den tyske TV-kanalen DW.

USAs president Donald Trump annonserte fredag kveld sin nye Cuba-politikk. USA gjeninnfører, som varslet, enkelte av restriksjonene overfor Cuba som ble opphevet av hans forgjenger Barack Obama i 2014, etter 60 års krigstilstand mellom landene.

Også cubanere har gått ut mot Trumps innstramminger og mener det tilhører fortiden.

- Han tar Amerika tilbake til 1920-tallet, sa Elio Hidalgo Riveron (57) til USA Today.

Vanskelig å besøke øya

Til tross for Trumps kampanje-løfte om å forbedre forholdet til Russland og Moskva, har det ikke vært noen merkbar forbedring i samarbeidet mellom de to landene. Ifølge DW stemte Senatet forrige uke for å støtte nye sanksjoner mot Russland.

Endringene innebærer at det blir vanskeligere for amerikanere å besøke øya som turister. I tillegg gjeninnføres flesteparten av restriksjonene på amerikansk forretningsvirksomhet med selskaper som knyttes til det cubanske militæret - noe som inkluderer mange statlige hoteller og restauranter på Cuba.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer