KUTTER GASSTILFØRSELEN:  Russiske Gazprom kutter i gasstilførselen gjennom Ukraina, etter at de beskylder Ukraina for å stjele gass. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
KUTTER GASSTILFØRSELEN: Russiske Gazprom kutter i gasstilførselen gjennom Ukraina, etter at de beskylder Ukraina for å stjele gass. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKYVis mer

Russland kutter i gasstilførselen til Europa

Reduseres til en tredel, opplyser ukrainsk gasselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske energigiganten Gazprom har foretatt et kraftig kutt i gasstilførselen til Europa gjennom Ukraina, opplyser det ukrainske gasselskapet Naftogaz.


Ifølge Naftogaz kuttes tilførselen til rundt en tredel av det normale fra og med tirsdag, og reduksjonen vil merkes i løpet av få timer.


- De har redusert leveransene til 92 millioner kubikkmeter i døgnet, mot 221 kubikkmeter som er lovet, uten forklaring. Vi forstår ikke hvordan vil skal kunne levere gass til Europa, sa Naftogaz-talsmann Valentin Zemljanskij.


Alle leveranser via Ukraina til Bulgaria og videre til Tyrkia, Hellas og Makedonia er stanset, sier Bulgarias økonomiminister. I tillegg er leveransene til Romania redusert med 75 prosent.


Mandag ba den russiske statsministeren Vladimir Putin Gazprom om å redusere gassforsyningene til Europa med umiddelbar virkning på grunn av striden med Ukraina om betaling.


Russland hevder at Ukraina forsyner seg med gass som skulle gått til Europa.


(NTB)