- INVADERER IKKE UKRAINA: - Forsvarsminister Chuck Hagel snakket i dag med den russiske forsvarsministeren på telefon, og Sergej Sjoigu gjentok sin forsikring om at russiske styrker ikke skal invadere Ukraina, sa talsmann admiral John Kirby. Foto: REUTERS
- INVADERER IKKE UKRAINA: - Forsvarsminister Chuck Hagel snakket i dag med den russiske forsvarsministeren på telefon, og Sergej Sjoigu gjentok sin forsikring om at russiske styrker ikke skal invadere Ukraina, sa talsmann admiral John Kirby. Foto: REUTERSVis mer

Russland lover USA ikke å invadere Ukraina

- Ikke vår hensikt, sier den russiske forsvarsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forsvarsminister Chuck Hagel snakket i dag med den russiske forsvarsministeren på telefon, og Sergej Sjoigu gjentok sin forsikring om at russiske styrker ikke skal invadere Ukraina, sa talsmann admiral John Kirby.

Kirby sa at de to hadde drøftet en rekke temaer i forbindelse med krisen i Ukraina, og at Hagel hadde bedt om en avklaring av Russlands motiver.

Hagel ba om en slutt på Russlands «destabiliserende virksomhet i Ukraina, og han advarte mot at fortsatt aggresjon vil isolere Russland ytterligere og føre til enda mer diplomatisk og økonomisk press».

Han ba også om russisk hjelp til å få løslatt sju observatører fra OSSE som er tatt til fange øst i Ukraina.

Sjoigu fortalte den amerikanske forsvarsministeren Chuck Hagel at de russiske styrkene som har gjennomført en øvelse ved grensa til Ukraina, nå er tilbake i sine forlegninger.

Han ba USA trappe ned retorikken.

Russland var tvunget til å iverksette en stor øvelse nær grensa til Ukraina på grunn av muligheten for en ukrainsk militær aksjon mot sivile, sa Sjoigu ifølge en erklæring fra det russiske forsvarsdepartementet.

- Så snart ukrainske myndigheter erklærte at de ikke ville bruke militære enheter mot den uvæpnede befolkningen, returnerte de russiske styrkene til sine forlegninger, sa han.

USA og EU trappet mandag opp presset mot Russland. USA innførte sanksjoner mot sju russiske tjenestemenn og 17 bedrifter som står president Vladimir Putin nær, mens EU satte ytterligere 17 navn på sin egen liste.

(NTB)

- SKAL IKKE INVADERE: Den russiske presidenten Vladimir Putin (t.h.) i samtale med forsvarsminister Sergei Shoigu tidligere denne måneden. Russerne forsikrer nå om at de ikke ønsker å invadere Ukraina. Foto: AFP
- SKAL IKKE INVADERE: Den russiske presidenten Vladimir Putin (t.h.) i samtale med forsvarsminister Sergei Shoigu tidligere denne måneden. Russerne forsikrer nå om at de ikke ønsker å invadere Ukraina. Foto: AFP Vis mer