Russland med Norge-krav

Russiske myndigheter anklager Norge for traktatsbrudd og krever at det kommer en løsning.

KREVER LØSNING: Det russiske utenriksdepartementet, her illustrert ved utenriksminister Sergej Lavrov, krever en Svalbard-løsning. Foto: Russisk UD / NTB
KREVER LØSNING: Det russiske utenriksdepartementet, her illustrert ved utenriksminister Sergej Lavrov, krever en Svalbard-løsning. Foto: Russisk UD / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske utenriksdepartementet krever at Norge løser problemene med leveranser av varer til de russiske gruvearbeiderne på Svalbard, skriver Reuters.

Hackergruppa Killnet brukte de manglende leveransene av varer til russerne på Svalbard som begrunnelse for hvorfor de angrep en rekke norske nettsider onsdag.

- Blokkert

På det russiske utenriksdepartementets nettsider skriver de at den stasjonssjefen på den norske ambassaden i Moskva er blitt kalt inn på teppet.

- Som et resultat av at Norge i slutten av april i år innførte restriksjoner på russisk transport på norske veier og på den russisk-norske grensa, har varer som er kritiske for driften av det russiske generalkonsulatet, inkludert mat, medisiner, bygningsmaterialer og reservedeler til kjøretøy, blitt blokkert, skriver russisk UD.

- Brudd på traktaten

Russland har anklaget Norge for brudd på Svalbard-traktaten, ved å nekte Russland å levere varer til gruvene på Spitsbergen. Anklagen kom fra lederen av utenrikskomiteen i det russiske overhuset, Konstantin Kosatsjev på Telegram.

Ifølge Kosatsjev begrunner norske myndigheter blokaden ved å vise til sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer