FÅR VÆRE MED: Finansministeren la torsdag død spekulasjoner om at Russland ikke ville bli invitert til G20-møtet i Australia på grunn av annekteringen av Krim. Her ankommer Russlands president til det såkalte familiebildet under fjorårets G20-møte i St. Petersburg. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
FÅR VÆRE MED: Finansministeren la torsdag død spekulasjoner om at Russland ikke ville bli invitert til G20-møtet i Australia på grunn av annekteringen av Krim. Her ankommer Russlands president til det såkalte familiebildet under fjorårets G20-møte i St. Petersburg. Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Russland med på G20-møte i Australia

Blir ikke utestengt her også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland skal delta på et G20-møte i Brisbane senere i år, ifølge Australias finansminister Joe Hockey.

Finansministeren la torsdag død spekulasjoner om at Russland ikke ville bli invitert på møtet på grunn av annekteringen av Krim.

- Selvfølgelig kommer Russland til å sitte ved bordet, sa Hockey under et intervju med CNBC.

- Men det er et økonomisk forum, og selv om vi selvfølgelig kommer til å diskutere noen av de geopolitiske utfordringene i Ukraina, så kommer vi ikke til å tillate at det dominerer agendaen, legger han til.

Agendaen for møtet er hvordan få fart på veksten i den globale økonomien.

Australias utenriksminister, Julie Bishop, har tidligere sagt at det er opp til G20s medlemsland om Russland skal få invitasjon til det neste møtet.

I forrige måned besluttet de andre landene i organisasjonen G8 å møtes uten Russland. Et planlagt G8-toppmøte i Sotsji ble avlyst, og de andre landene skal møtes i Brussel istedenfor.

Årsaken til utestengelsen er Russland annektering av Krim-halvøya.

(NTB)