Venezuela

Russland med skarp USA-kritikk: - Kan føre til blodbad

Flere land har valgt side i den politiske krisa i Venezuela.

OPPTØYER: Opprørspolitiet brukte tåregass og gummikuler mot demonstranter under en protest mot president Nicolás Maduro 23. januar. Foto: Yuri Cortez / AFP / NTB Scanpix
OPPTØYER: Opprørspolitiet brukte tåregass og gummikuler mot demonstranter under en protest mot president Nicolás Maduro 23. januar. Foto: Yuri Cortez / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kriserammede landet Venezuela har siden i går hatt «to» presidenter.

På den ene siden står president Nicolás Maduro, som i mai 2018 ble gjenvalgt i et valg opposisjonen boikottet. På den andre siden står opposisjonslederen Juan Guaidó, som i går utropte seg selv til landets nye, midlertidige president.

Maduro, som nekter å gi seg, har fått støtte av Kina, Tyrkia, Russland, Syria, Mexico og Cuba. Flere av landene kritiserer USA for å anerkjenne opposisjonsleder Guaidó som landets president.

Brøt diplomatiske forbindelser

President Donald Trump var kjapt ute med å anerkjenne Guaidó som landets midlertidige leder. USA har også uttalt at de står klare til å bruke «alle mulige alternativer» dersom Maduro forsøker å slå ned på opposisjonen.

Dette tolkes som en underforstått trussel om bruk av amerikansk militær makt.

Kort tid etter USAs støtteerklæring til opposisjonslederen brøt Maduro Venezuelas diplomatiske forbindelser med USA og ga amerikanske diplomater 72 timer på å forlate landet. Maduro har også besluttet å stenge Venezuelas ambassade og konsulater i USA, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer