HARDT HÅNDTRYKK:  Forholdet mellom Russland og Storbritannia er kjølig skal en tro de siste meldingene fra Russlands ambassade i London. Her møtes Storbritannias David Cameron og Russlands president Vladimir Putin i forbindelse med et G20-møte i Australia. Foto:ALEXEI DRUZHININ/ RIA NOVOSTI/EPA
HARDT HÅNDTRYKK: Forholdet mellom Russland og Storbritannia er kjølig skal en tro de siste meldingene fra Russlands ambassade i London. Her møtes Storbritannias David Cameron og Russlands president Vladimir Putin i forbindelse med et G20-møte i Australia. Foto:ALEXEI DRUZHININ/ RIA NOVOSTI/EPAVis mer

Russland mener britene tvinger diplomater ut

Russisk ambassadør anklager Storbritannia for å bryte internasjonale avtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland mener den britiske regjeringen tvinger russiske diplomater ut av landet og hevder Storbritannia bryter internasjonale avtaler.

- Slike åpenbare forsøk på å gå imot internasjonale avtaler, vitner om en farlig gambling fra britisk side mot russiske diplomater og deres oppdrag i landet, sier en talsperson ved den russiske ambassaden.

I en rekke uttalelser og intervjuer denne uka har den russiske ambassaden i London og ambassadøren Alexander Yakovenko beskyldt den britiske regjeringen for å prøve å hindre deres arbeid ved å skyve ut fire russiske diplomater.

Russerne mener dette er en planlagt strategi fra Storbritannia side for å svekke relasjonen til Moskva.

Forholdet mellom Storbritannia og Russland er allerede spent. Krisen i Ukraina, nærgående russiske militærfly og britenes gransking av den tidligere KGB-agenten Alexander Litvinenkos død er blant stridstemaene.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram