Russland mener USA er dobbeltmoralske om menneskerettigheter

- Situasjonen i USA er langt fra så ideell som Washington vil ha oss til å tro.

- BRYTER MENNESKERETTIGHETENE: Kritikerne av USAs holdning til menneskerettigheter er mange - nå føyer Russland seg inn i rekka. Her fra Guantánamo-leiren på Cuba. Foto: Reuters/Scanpix
- BRYTER MENNESKERETTIGHETENE: Kritikerne av USAs holdning til menneskerettigheter er mange - nå føyer Russland seg inn i rekka. Her fra Guantánamo-leiren på Cuba. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland mener USA er dobbeltmoralske når det gjelder menneskerettighetsarbeid, og sier landet har begått en rekke menneskerettsbrudd.

- Situasjonen i USA er langt fra så ideell som Washington vil ha oss til å tro, sier det russiske utenriksdepartementet i en 63 sider lang rapport om «menneskerettighetsbrudd i en rekke av verdens stater» onsdag.

- Det største uløste problemet er Guantánamo Bay, skriver russerne i rapporten, og kritiserer president Barack Obama for ikke å ha stengt det militære fengselet.

Russland anklager også Det hvite hus for å beskytte tjenestemenn og CIA-ansatte som har begått menneskerettsbrudd fra rettsforfølgelse.

- Det hvite hus og justisdepartementet beskytter CIA-ansatte og høyt plasserte tjenestemenn som er ansvarlige for flere skamløse brudd på menneskerettighetsbrudd, sies det i rapporten.

Det amerikanske utenriksdepartementet har siden 1976 publisert en årlig rapport om menneskerettighetssituasjonen i verden. Ofte har rapportene inneholdt svært kritiske analyser av menneskerettighetsbrudd i Kina og Russland. De amerikanske rapportene kan være inspirasjonen bak Russlands egen ferske rapport.

I tillegg til å lange ut mot USA, kritiserer også russerne EU-landene for deres behandling av religiøse minoriteter. Særlig Storbritannia får negativ omtale for det russerne beskriver som menneskerettighetsbrudd i forbindelse med gateopprørene i august.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer