Russland mister tålmodigheten med Snowden

Edward Snowden bør finne seg et annet land å søke tilflukt i, sier en russisk tjenestemann.

PRESSET: Spionsiktede Edward Snowden skal fortsatt befinne seg på flyplassen i Moskva etter at han rømte fra Hongkong. Han har søkt asyl i 21 land, men foreløpig har han ikke noe sted å dra. Foto: REUTERS/Glenn Greenwald/Laura Poitras/Courtesy of The Guardian/Handout via Reuters
PRESSET: Spionsiktede Edward Snowden skal fortsatt befinne seg på flyplassen i Moskva etter at han rømte fra Hongkong. Han har søkt asyl i 21 land, men foreløpig har han ikke noe sted å dra. Foto: REUTERS/Glenn Greenwald/Laura Poitras/Courtesy of The Guardian/Handout via ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen er et signal om at Russland er i ferd med å miste tålmodigheten med den spionsiktede amerikaneren.

Viseutenriksminister Sergej Riabkov opplyser at Russland ikke har mottatt en forespørsel om asyl fra Snowden, og at han selv må løse situasjonen han befinner seg i. 30-åringen har i elleve dager sittet i transittområdet på en flyplass i Moskva.

- Han må velge et sted å reise til. Russland kan ikke løse dette for ham, sier viseutenriksministeren.

Italias utenriksminister Emma Bonino sa torsdag at også Italia sier nei til Snowdens asylsøknad. Det samme gjør Frankrike.

Bonino begrunnet avvisningen med at en søknad må leveres i Italia eller ved en grensestasjon. Men hun tilføyde at søknaden «etter regjeringens syn heller ikke ville være akseptabel på politisk nivå».

(NTB)