Russland og Kina bidrar til å bryte menneskerettighetene i Darfur, til tross for FNs våpenembargo, ifølge Amnesty. Foto: REUTERS/Albert Gonzalez Farran/UNAMID/SCANPIX
Russland og Kina bidrar til å bryte menneskerettighetene i Darfur, til tross for FNs våpenembargo, ifølge Amnesty. Foto: REUTERS/Albert Gonzalez Farran/UNAMID/SCANPIX Vis mer

- Russland og Kina forsyner Darfur med våpen

De bidrar til brudd på menneskerettighetene, til tross for FNs våpenembargo, sier Amnesty.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinesiske kuler og russiske fly bidrar til brudd på menneskerettighetene i Darfur, til tross for FNs våpenembargo, sier Amnesty International.

Ifølge Amnesty fortsetter Russland og Kina å forsyne Sudan med våpen og ammunisjon til tross for at det er helt klart at de blir brukt mot sivilbefolkningen i Darfur, sier den London-baserte menneskerettighetsgruppa i en ny rapport.

Amnesty tok opp det samme problemet for fem år siden, og gjentar bekymringen etter nye kamper i regionen det siste året.

«Dette inkluderer målrettede og etnisk motiverte angrep på sivile områder og vilkårlig bombing fra fly som har bidratt til at rundt 70.000 mennesker har måttet rømme fra sine hjem og landsbyer,» heter det i rapporten.

Amnesty viser til at det er funnet kuler som er produsert i Kina etter at våpenembargoen trådte i kraft i 2004, og at Mi-24 helikoptre som Sudan kjøpte fra Russland mellom 2007 og 2009 er brukt til bombing av landsbyer.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer