Russland og NATO møtes på Korfu

NATO og Russland møtes for første gang på høyt politisk nivå siden krigen i Georgia i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

NATO håper å kunne få til et samarbeid med russerne om saker som Afghanistan-krigen og terrorbekjempelse, men konflikten om Georgia og utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia er også viktige temaer på møtet på Korfu.

Dialogen mellom de 28 NATO-landene og Russland ble lagt på is som følge av krigen i Georgia i august i fjor, men kontakten er i løpet av de siste månedene gradvis tatt opp igjen.

- Det er først og fremst viktig at møtet finner sted. Norge har arbeidet for at NATO-Russland-rådet skal komme i gang igjen. Rådet er viktig for å håndtere saker der vi er uenige, og det er viktig for å håndtere alle de sakene der vi faktisk har felles interesser. Og de er mange, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Det er alltid bedre å få ting på bordet og få dem diskutert enn at de blir kilde til konflikt, sier Støre til NTB.

Etter lørdagens møte i NATO-Russland-rådet skal de 56 medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes på Korfu. Også OSSE skal diskutere samarbeidet mellom Vesten og Russland etter Georgia-konflikten, samt Moskvas forslag til en «ny europeisk sikkerhetsarkitektur».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer