Russland og Storbritannia i munnhoggeri i FNs sikkerhetsråd

- Vi har sagt til våre britiske kolleger at de leker med ilden og kommer til å angre seg, advarte den russiske FN-ambassadøren.

GIFTANGREP: Den russiske FN-ambassadøren Vasilij Nebenzja under møtet i FNs sikkerhetsråd, der giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal sto på agendaen. Foto: AP / Mary Altaffer / NTB scanpix
GIFTANGREP: Den russiske FN-ambassadøren Vasilij Nebenzja under møtet i FNs sikkerhetsråd, der giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal sto på agendaen. Foto: AP / Mary Altaffer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russland hevder «visse land» står bak giftangrepet på Sergej Skripal og forsøker å legge skylden på dem. Men Storbritannia kjøper ikke teoriene.

- Britiske myndigheter er så freidige at de påstår Russland mest sannsynlig er ansvarlig for hendelsen i Salisbury. Vel, vi tror også at det er mest sannsynlig at etterretningstjenester i visse land står bak denne provokasjonen, sa Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzja i FNs sikkerhetsråd torsdag.

Han åpnet møtet med en lang tale der han hevdet at Russland er offer for ærekrenkelser fra Storbritannia og dets allierte.

- Vi har sagt til våre britiske kolleger at de leker med ilden og kommer til å angre seg, advarte den russiske FN-ambassadøren.

Nebenzja nektet å navngi landene Russland mener kan stå bak.

- 24 teorier

Storbritannias FN-ambassadør Karen Piece fyrte tilbake med å si at Russland har funnet på 24 teorier om hvem som står bak forgiftningen, men understreket nok en gang at britene bare har én og det er at Russland står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer