KRIGSERKLÆRING:  Julia Timosjenko sier at Ukrainas sikkerhet er garantert av USA og Storbrittania. Foto: Henning Lillegård / DAGBLADET
KRIGSERKLÆRING: Julia Timosjenko sier at Ukrainas sikkerhet er garantert av USA og Storbrittania. Foto: Henning Lillegård / DAGBLADETVis mer

- Russland også i krig med USA og Storbritannia

Russland har i praksis erklært krig også mot USA og Storbritannia gjennom handlingene sine på Krim, sier den ukrainske politikeren Julia Timosjenko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Vladimir Putin er fullt klar over at ved å erklære krig, erklærer han også krig mot garantistene for vår sikkerhet, USA og Storbritannia, sier den tidligere statsministeren i et videoopptak lagt ut på hennes hjemmeside.

I henhold til det som kalles Budapest-memorandumet fra 1994, garanterer USA og Storbritannia sammen med Russland for Ukrainas sikkerhet.

Avtalebrudd
Avtalen var en motytelse for at Ukraina overførte sine atomvåpen til Russland.

Ukraina sa mandag at russiske soldater og russiske fly fortsatte å strømme inn til Krim. Ukraina ble ikke varslet om dette, slik Russland er forpliktet til etter folkeretten og avtalen om Russlands Svartehavsflåte på Krim. (©NTB)