Russland oppgir navn på påståtte CIA-agenter i Oslo

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA har minst seks agenter i virksomhet i Oslo og Stockholm. Det skriver Moskva-avisen Nezavisimaja Gazeta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske avisen navngir seks personer som den oppgir skal være aktive i Norge og Sverige, ifølge Aftenposten.

Virksomheten til de seks er ifølge den russiske avisen å rekruttere norske og svenske statstjenestemenn. Fire av de seks skal arbeide ved USAs Oslo-ambassade, mens to skal være virksomme i Stockholm.

Nezavisimaja Gazeta henviser til russiske hemmelige tjenester som kilde for sine opplysninger.

De fire ved ambassaden i Oslo som blir utpekt som CIA-agenter er Steven Stormoen, John Hannon, Robert Hall og Mary Osborne. I Stockholm er det Mark Lugustin og Guillermo de las Meras som utpekes som CIAs fremste aktivister på rekrutteringsfronten.

I Utenriksdepartementets oversikt over det diplomatiske korps i Oslo er Stormoen og Hannon oppført som førstesekretærer, men Hannon likevel med høyere rang enn Stormoen. Osborne er oppført som andresekretær, mens Hall ikke er oppført som diplomat.

Slik den russiske avisen formulerer seg, kan artikkelen ses på som et utspill fra russisk etterretning etter avsløringen av de siste russiske spionene i Norge.

(NTB)