Russland på vei ut av Georgia

Russiske styrker har forlatt Poti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De russiske styrkene har forlatt den georgiske havnebyen Poti, melder NTB.

De russiske styrkene har forlatt to stillinger de holdt i utkanten av Poti, sier Georgias innenriksminister Sjota Utiasjvili lørdag formiddag. Det var ventet at russerne også ville forlate sine stillinger i byen Senaki i løpet av lørdagen.

Russland har forpliktet seg til å trekke alle sine soldater ut av Georgia i løpet av en måned og tillate utplassering av 200 EU-observatører. Russland vil derimot ikke trekke seg ut av utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Russland har fortsatt over 20 stillinger i Georgia, utenom utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia. Nærværet av de russiske styrkene i Gerogia mener EU og USA bryter mot våpenhvilen som ble inngått mellom partene, melder nyhetsbyrået AP.

UT AV POTI: Russerne forlater sine to stillinger i utkanten av havnebyen Poti, men har fortsatt over 20 stillinger i Gerogia. FOTO: SEYRAN BAROYAN/ AFP
UT AV POTI: Russerne forlater sine to stillinger i utkanten av havnebyen Poti, men har fortsatt over 20 stillinger i Gerogia. FOTO: SEYRAN BAROYAN/ AFP Vis mer
Russland på vei ut av Georgia