Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland rasler med sablene

I kveld trosser 200 000 jublende jugoslaver politiet og feirer opposisjonens seier i Beograd. Imens rekker Russland en advarende pekefinger mot statslederne som kritiserer Milosevic for å tviholde på makta. Vesten får ikke blande seg inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

200 000 demonstranter veivet bannere med slagord som «Milosevic er ferdig», og ropte ut sin støtte til opposisjonslederen Vojislav Kostunica. Veteraner fra tidligere demonstrasjoner mot presidenten sa ifølge NTB at de aldri hadde opplevd maken. Folkemengden samlet seg på Republikkplassen i Beograd for å demonstrere mot gårsdagens kontroversielle valgresultat. Det viser et knapt flertall for Kostunica, som dermed må gå en ny valgrunde med presidenten.

Nå gjenstår det å se om den enorme oppslutningen om Kostunica skremmer Milosevic fra makten

Opposisjonen og flere vestlige land ser gårsdagens valgresultat som et forsøk fra Slobodan Milosevic på å frarøve opposisjonen seieren. Alle målinger tyder på at Kostunica vant en stor seier ved valget. Nå vil opposisjonen ty til flere midler for å tvinge Milosevic til å gå av.

- Vi vil oppfordre folk til å slutte å arbeide, og be foreldre holde barna hjemme fra skolen. Alle må stå stille til Milosevic går, sier opposisjonsleder Zoran Djindjic.

Russland advarer

Russland advarer vesten mot å blande seg inn i Jugoslavias indre anliggender. Truslene kommer etter uttalelser fra USA og England hvor de klart gir støtte til opposisjonen, og advarer Milosevic mot å bruke makt for å bli sittende.

- Det er viktig å ikke tillate en destabilisering av situasjonen. Noe slikt ville bare gagne de som ikke er interessert i å bevare et enhetlig Jugoslavia, sa Russlands utenriksminister Igor Ivanov.

<B>HAN ER FERDIG:</B> Demonstranter feiret i kveld opposisjonsleder Kostunica seier. De tror ikke på det offisielle valgresultatet.