Ukraina-krigen

Russland rekrutterer soldater: - Bruker press

Etter å ha lidd store tap i Ukraina, leter det russiske forsvaret etter nye soldater på alternative steder. - De går fram, koste hva det koste vil, sier ekspert.

ØVER: Selv om russerne har tapt store deler av de russiske styrkene i Ukraina, så har de mange flere i hjemlandet. Her øver de til den kommende paraden på «seiersdagen» 9. mai. Foto: Sefa Karacan / Anadolu Agency / ABACAPRESS.COM / NTB.
ØVER: Selv om russerne har tapt store deler av de russiske styrkene i Ukraina, så har de mange flere i hjemlandet. Her øver de til den kommende paraden på «seiersdagen» 9. mai. Foto: Sefa Karacan / Anadolu Agency / ABACAPRESS.COM / NTB. Vis mer
Publisert

De russiske styrkene har lidd store tap etter invasjonen av Ukraina den 24. februar, men nøyaktig hvor mange soldater landet har mistet, er fremdeles uvisst.

Sever.Realii, den russiskspråklige utgaven av Radio Liberty, avdekket nylig hvordan rekrutteringen av nye russiske soldater går for seg, og skriver at den nye mobiliseringen også er rettet mot frivillige.

«Den enkleste måten å gå til den ukrainske fronten på er fra Tsjetsjenia», fikk Sever.Realii-korrespondenten vite, etter å ha undersøkt hvordan Russland rekrutterer soldater.

Deretter ble han rådet til å skynde seg, før krigen var over.

- Får uniform etter ei uke

Tusenvis av ledige stillinger for militært personell legges nå ut på vanlige jobbsøkesider, noe flere medier har avdekket, blant andre BBC.

I tillegg rekrutteres frivillige via militære registreringskontorer, hvor det i utgangspunktet skal foreligge krav om tidligere militærerfaring og et rent rulleblad.

På et registringskontor i Groznyj ble korrespondenten fra Sever.Realii møtt med store lovord, hvor erfaring ikke spilte så stor rolle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer