FIKK ROS: Rex Tillerson i møte med Russlands utenriksminister Sergey Lavrov i Wien. Foto: AP Photo/Ronald Zak
FIKK ROS: Rex Tillerson i møte med Russlands utenriksminister Sergey Lavrov i Wien. Foto: AP Photo/Ronald ZakVis mer

Russland roser USA for konstruktivt Nord-Korea-utspill

Tirsdag uttalte utenriksminister Rex Tillerson at USA er villig til å ha et møte med Nord-Korea uten å stille krav på forhånd.

Russland skryter av USA etter at utenriksminister Rex Tillerson sa at amerikanerne er klare til å ha et første møte med Nord-Korea uten betingelser.

- Vi kan bekrefte at slike konstruktive uttalelser imponerer oss langt mer enn den konfronterende retorikken som vi har hørt fram til nå. Dette kan uten tvil støttes, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov.

Tirsdag uttalte Tillerson at USA er villig til å ha et møte med Nord-Korea uten å stille krav på forhånd.

- La oss bare møtes og snakke om været om det er det dere ønsker. Vi kan også diskutere om møtebordet skal være rundt eller firkantet, om det er det dere er opptatt av, sa Tillerson under et møte i tankesmia Atlantic Council i Washington.

Kort tid etter meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har som mål å gjøre landet til verdens største atommakt. Det er uklart om dette utspillet var et direkte svar på Tillerson invitasjon.

USAs president Donald Trump har tidligere truet med militær maktbruk for å tvinge Nord-Korea til å skrinlegge sitt atomvåpen- og rakettprogram.

(NTB)