Russland sender fly til Sinai og har iverksatt etterforskning av flystyrten

Putin har sendt kondolanser til pårørende.

 HAR IVERKSATT ETTERFORSKNING:  Kreml har sendt en uttalelse hvor de kondolerer overfor de pårørende. Foto: Ap Photo/Misha Japaridze)
HAR IVERKSATT ETTERFORSKNING: Kreml har sendt en uttalelse hvor de kondolerer overfor de pårørende. Foto: Ap Photo/Misha Japaridze)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det russiske sikkerhetsdepertamentet skal være klare til å sende tre nødfly til ulykkesstedet i Sinai hvor et russisk fly har styrtet, melder Russia Today.

Ifølge avisa står tre EMERCOMS-fly klare til å ta av fra flyplassen i Moskva. Det egyptiske militæret melder om at det vil være vanskelig for journalister å ta seg til ulykkesområdet grunnet sikkerhetssituasjonen i området.

Søndag er erklært som nasjonal sørgedag, ifølge pressetjenesten til den russiske regjeringen. Vladimir Putin har også bedt russiske myndigheter om å gi bistand til passasjerenes familier.

Putin har uttrykt sine kondolanser til pårørende av de drepte og har bedt regjeringen om å iverksette en offisiell etterforskning, skriver russiske nyhetsbyråer. Det meldes også om at det har blitt opprettet en sak på flyselskapet Kogalymavia som det styrtede flyet tilhørte.

Det var 224 passasjerer om bord på flyet, hvorav 17 av passasjerene er barn og sju kabinansatte, opplyste det russiske nyhetsbyrået RIA. Myndighetene i Egypt opplyser nå om at alle passasjerene om bord var russere, og at de omkomne vil bli fraktet til hovedstaden Kairo.

Urolig område Det er usikkert hva som forårsaket ulykka, men situasjonen har lenge vært urolig på deler av Sinaihalvøya, og egyptiske sikkerhetsstyrker kjemper mot islamistiske ekstremister nord i området.

I 2004 krasjet et fly fra flyselskapet Flash Airlines i Røde havet kort tid etter avgang fra flyplassen i Sharm el-Sheikh. Alle de 148 passasjerene omkom i ulykka, og etterforskere fra forskjellige land har i ettertid kranglet om årsaken til ulykka.

En gruppe som hevder den er tilknyttet Den islamske stat (IS), har i det siste påtatt seg ansvaret for mange av angrepene på egyptiske regjeringsstyrker på halvøya.

Fly med turister styrtet Regjeringen i Egypt meldte om at et russisk passasjerfly har styrtet i Sinai i Egypt. Statsministeren Sherif Ismail Mohamed sa i en uttalelse om at flyvraket er funnet, og at alle passasjerene mest sannsynlig har omkommet, ifølge AFP. Vraket ble funnet Hasana-område, sør i Sinai.

- Militærfly har oppdaget vraket av flyet i et fjellområde, og 45 ambulanser er på vei til området for å evakuere døde, sier den egyptiske regjeringen i en uttalelse.

Flyet var på vei til St. Petersburg i Russland  og tok av fra flyplassen i Sharm el-Sheikh. 23 minutter etter avgang forsvant flyet fra flyradaren til luftfartsmyndigheten i landet. Flyet raste ned 6000 fot per minutt før signalet forsvant nær Nekhel, ifølge Flight Radar.