Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland sender mekler til Beograd

Russland er fortsatt kategorisk imot alle planer om NATO-bombing av Jugoslavia. Kreml sender sin fremste Kosovo-forhandler til Beograd i et siste forsøk på å overtale president Slobodan Milosevic til å akseptere en fredsplan for området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er helt kategorisk mot alle former for maktbruk i Jugoslavia, og håper det ikke vil bli noen bombing, sa statsminister Jevgenij Primakov i dag.

- Dette spørsmålet kan ikke løses med militære maktmidler, og all maktbruk vil virke destabiliserende inn på situasjonen både i Jugoslavia, Balkan og Europa for øvrig, sa statsminister Primakov.

Samlet press

Det russiske utenriksdepartementet opplyste at Boris Majorskij vil møte de vestlige forhandlerne, amerikaneren Chris Hill og østerrikeren Wolfgang Petritsch, som sammen med den amerikanske spesialutsendingen Richard Holbrooke skal legge press på Milosevic.

Nestsjefen for presseavdelingen i det russiske utenriksdepartementet, Boris Malakhov, sa ingenting om hvor lenge Majorskij vil bli i Beograd. Utsendingene vil samlet overrekke en siste advarsel til Milosevic om at han risikerer angrep fra NATO-fly hvis han ikke viser imøtekommenhet.

Primakovs oppskrift

Ifølge statsminister Primakov er ikke alle utveier for en fredelig løsning forsøkt. - Vi bør samle begge parter rundt forhandlingsbordet og presse dem til å inngå kompromisser, er Primakovs oppskrift.

Kosovoalbanerne undertegnet fredsavtalen i Paris i forrige uke, men myndighetene i Beograd viser ingen tegn til ettergivenhet, og vil ikke høre snakk om en internasjonal fredsstyrke på 25 000 mann i Kosovo.

(NTB-AFP)