Russland sier opp avtale med USA: Truer med å skyte ned fly

Russland hevder de ikke ble advart av USA før nedskytingen av et syrisk kampfly og stanser samarbeidet for å hindre hendelser i luftrommet over Syria.

- BLE IKKE ADVART: Russland hevder de ikke ble advart av USA før nedskytingen av et syrisk kampfly og stanser samarbeidet for å hindre hendelser i luftrommet over Syria. Dette bildet fra 2016 viser et amerikansk jagerfly av typen F/A-18E Super Hornet. Det er tilsvarende fly som søndag skjøt ned et krigsfly tilhørende det syriske regimet. Illustrasjonsfoto: US Navy / NTB Scanpix
- BLE IKKE ADVART: Russland hevder de ikke ble advart av USA før nedskytingen av et syrisk kampfly og stanser samarbeidet for å hindre hendelser i luftrommet over Syria. Dette bildet fra 2016 viser et amerikansk jagerfly av typen F/A-18E Super Hornet. Det er tilsvarende fly som søndag skjøt ned et krigsfly tilhørende det syriske regimet. Illustrasjonsfoto: US Navy / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fly fra de USA-ledede koalisjonsstyrkene vil nå bli betraktet som mål dersom de beveger seg vest for Eufrat, heter det i en uttalelse fra Moskva.

- Ethvert luftfartøy, inkludert fly og droner fra den internasjonale koalisjonen, som blir oppdaget i operasjonsområdene vest for Eufrat, vil bli fulgt av russiske bakkeraketter og jagerfly som legitime mål, heter det i uttalelsen fra det russiske forsvarsdepartementet, gjengitt av nyhetsbyrået Tass.

Det russiske forsvarsdepartementet stanser samarbeidsavtalen om å hindre hendelser med øyeblikkelig virkning, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Det skjer etter at USA søndag skjøt ned et syrisk jagerfly av typen Su-22 i Syria. Det ble først meldt om at et syrisk jagerfly hadde styrtet i nærheten av Tabqa før syriske myndigheter kort tid etterpå anklaget den USA-ledede koalisjonen for å ha skutt ned flyet.

USA hevder «kollektivt selvforsvar»

Amerikanske forsvarsmyndigheter bekreftet seinere søndag kveld at de hadde skutt ned flyet, og at det hadde vært kamper mellom Assad-vennlige styrker og amerikanskstøttede styrker like sør for byen Tabqah.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.