Du leser nå Dagbladet Pluss

- Russland skaper ekstrem frykt i sine naboland

- NATO-landene må ruste opp sin militære styrke for å avskrekke og berolige.

MØTES:  Statsminister Erna Solberg og NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg (i bakgrunnen) skal møtes i NATO-regi. Foto: SCANPIX
MØTES: Statsminister Erna Solberg og NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg (i bakgrunnen) skal møtes i NATO-regi. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det sier statsminister Erna Solberg (H) i et intervju foran NATO-toppmøtet i Wales denne uka, et toppmøte hun mener blir det viktigste på flere tiår. Bakteppet er dramatisk: Et nasjonalistisk og aggressivt Russland har annektert Krim og driver en stedfortrederkrig mot Ukraina.

Fra sør, fra Syria og Irak, rykker ekstreme islamister og terrorister nærmere.

Etter et møte med NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i Arendal for et par uker siden sa Solberg at vi har den alvorligste sikkerhetssituasjonen i Europa siden den kalde krigen. Etter det er situasjonen ytterligere forverret.

Økt spenning

- Ja, det er en økt spenning. Det ser vi tydelig når russerne hjelper separatister i øst med materiell. Det er også russisk militært personell i Ukraina. Det var en situasjon der det så ut som om de ukrainske styrkene ville klare å slå tilbake de russiske separatistene, men russerne har økt sin aktivitet for å forhindre det. De vil ha et ustabilt Ukraina, ser det ut som, sier Solberg til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.