The Wall Street Journal:

- Russland skifter til «plan B»

Den amerikanske avisa The Wall Street Journal skriver at manglende overtakelse av Ukraina har ført til et skifte i russisk strategi.

SKIFTE: Etter over tre uker med krigføring hevder amerikanske talsmenn i Biden-regjeringen at Putin vil endre taktikk. Foto: Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.
SKIFTE: Etter over tre uker med krigføring hevder amerikanske talsmenn i Biden-regjeringen at Putin vil endre taktikk. Foto: Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inne i krigens 26 dag har russiske styrker fremdeles ikke klart å overta Ukraina, slik som Putin tidligere har uttalt et sterkt ønske om.

Den amerikanske avisa The Wall Street Journal sier at dette har ført til et skifte i russisk strategi, og at de nå går over til en ny «plan B».

- Et taktisk skifte vil prøve å presse Ukraina til å akseptere nøytralitet og russiske territorielle krav, skriver avisa.

- Endrer til beleiringstaktikk

Informasjonen skal stamme fra anonyme høytstående talsmenn i Biden-administrasjonen.

En av dem hevder at mer en tre uker med utmattende kamper har fått Putin til å justere taktikken.

- Basert på våre vurderinger militært, ser det ut til at han går tilbake til beleiringstaktikk, skal den andre talsmannen ha sagt.

De mener det nye skiftet er utformet på en måte for å presse Zelenskyj og den ukrainske regjeringen til å gi opp deler av territoriumet, samt holde tilbake ønsket om sikkerhetsavtaler med Vesten.

- Plan B

Vurderingen skal ha blitt omtalt som Putins «plan B», og omhandler en rekke forbehold. Dette innebærer at presidenten kan finne på å utvide gjeldende krigsmål, dersom dette skiftet i taktikk skulle lykkes de russiske styrkene i å infiltrere større deler av Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer