Britisk etterretning:

Russland skjøt trolig ned eget fly

Skal ha skjedd i et svært spent område.

FRIENDLY FIRE: Russland skal ha skutt ned ett av sine mest avanserte kampfly, ifølge britisk etterretning. Video: Telegram / X. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland skjøt trolig ned et av sine egne Sukhoj Su-35S kampfly 28. september, skriver britisk etterretning i sin siste situasjonsrapport på X.

Blemma skal ha skjedd over Tokmak i Zaporizjzja oblast, omtrent 20 kilometer bak frontlinjen deres.

- Russland har mistet rundt 90 fastvingefly siden invasjonen startet, men dette er trolig bare det femte tapet deres av et Sukhoj Su-35S fly - Russlands mest avanserte kampfly i utbredt bruk, skriver britene.

De legger til at området det skjedde i er relevant. Tokmak er en tungt befestet by der Russland har etablert baser for å styre en av de mest intense sektorene på fronten.

- Disse hovedkvarterene vil typisk være beskyttet av korte til mellomlange distanseluftvern. De holdes nesten utelukkende i høy beredskap, ettersom Ukraina har vist at de kan gjennomføre effektive angrep mot slike steder, skriver britene.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer