SLUTT: Russland sier de har stanset utbetalingene til Europarådet, som russerne har vært medlem av siden 1996. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SLUTT: Russland sier de har stanset utbetalingene til Europarådet, som russerne har vært medlem av siden 1996. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Russland stanser betaling til Europarådet

Russland sier de har stanset utbetalingene til Europarådet, som russerne har vært medlem av siden 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland vil holde igjen sitt bidrag til Europarådets budsjett for 2017, skriver det russiske utenriksdepartementet i en pressemelding.

Europarådets generalsekretær, norske Thorbjørn Jagland, ble fredag morgen orientert om beslutningen av Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, opplyser generalsekretærens pressetalsperson Daniel Höltgen.

- Han vil nå vurdere hva denne beslutningen betyr for Europarådet og diskutere saken med ministerkomiteen neste uke, sier Höltgen til NTB.

Det er ventet at ministerkomiteen vil møtes onsdag.

Det russiske utenriksdepartementet forklarer beslutningen med det som kalles en «voksende krise» i Europarådets parlamentarikerforsamling.

Bakteppet er at den russiske delegasjonen er fratatt stemmeretten i parlamentarikerforsamlingen på grunn av Russlands ulovlige annektering av Krim-halvøya i Ukraina.

Russlands krav er at russiske parlamentarikere må få tilbake fulle rettigheter i forsamlingen. Pengebidraget til Europarådet vil bli holdt tilbake til dette skjer.

(NTB)