Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland stanser import av grønnsaker

Forbyr import fra Spania og Tyskland på grunn av utbruddet av farlige E. coli- bakterier.

 SELGER AGURKER:  På grønnsaksmarkedene i Spania fortsetter salget av grønnsaker mens resten av Europa frykter utbruddet av farlige E. coli-bakterier. Russland svarer med å stanse importen. Foto: (AP Photo/Sergio Torres)
SELGER AGURKER: På grønnsaksmarkedene i Spania fortsetter salget av grønnsaker mens resten av Europa frykter utbruddet av farlige E. coli-bakterier. Russland svarer med å stanse importen. Foto: (AP Photo/Sergio Torres) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland forbyr import av grønnsaker fra Tyskland og Spania. Årsaken er utbruddet av farlige E. coli- bakterier i Europa den siste tiden. — Vi har gitt ordre om å stanse dem på grensa, sier talsmann Gennadij Onisjtsjenko for Russiske myndigheter. Myndighetene i Russland vurderer også å innføre ytterligere restriksjoner. — Dersom situasjonen ikke endrer seg, kan vi komme til å stanse import av grønnsaker fra hele EU, sier talsmannen videre.

Importforbudet som ble innført mandag, omfatter blant annet tomater, agurker og salat.