Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland sterkt imot aksjoner mot Irak

HARBIN (NTB-Reuter): Russland er sterkt imot en eventuell militæraksjon mot Irak. Det samme er Kina, ifølge en talsmann for president Jeltsin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig krever Russland at Irak må samarbeide med FNs våpeninspektører.

  - Situasjonen er meget komplisert, men Bagdad har ingen rett til å krenke FNs mandat, sa Jeltsins talsmann Sergej Jastrzjembskij.

 FNs spesialkommisjon for Irak måtte også i dag innstille sitt arbeid i Irak da irakiske myndigheter nektet amerikanske våpeninspektører å utføre sitt arbeid.

Truer Irak

USA ber nå FNs sikkerhetsråd om å true Irak med alvorlige konsekvenser dersom president Saddam Hussein ikke bøyer av.

 USA vil blant annet innføre reiserestriksjoner på irakiske tjenestemenn som blokkerer FN-inspektørenes arbeid, og håper på enstemmighet i Sikkerhetsrådet.

 For å understreke alvoret i situasjonen bestemte USAs forsvarsminister William Cohen seg for å avlyse en reise til Kina og andre land i Asia inntil videre.

 Aziz forsatte i mellomtiden forsøket på å påvirke enkeltmedlemmer av Sikkerhetsrådet, i første rekke Frankrike og Russland.

Hele Norges coronakart