Russland stoler på Irans atomvåpen-forsikringer

Det foreligger ingen beviser for at Iran planlegger å utvikle atomvåpen, slår Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov fast.

HAR RUSSLAND MED PÅ LAGET:Irans president Mahmoud Ahmadinejad har overbevist Russland om at det iranske atomprogrammet kun er ment til sivile formål. Foto: Hasan Sarbakhshian / AP Photo
HAR RUSSLAND MED PÅ LAGET:Irans president Mahmoud Ahmadinejad har overbevist Russland om at det iranske atomprogrammet kun er ment til sivile formål. Foto: Hasan Sarbakhshian / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kan fortsatt ikke se noen tegn til at det er militære dimensjoner ved Irans atomprogram. Ingen tegn, sier Rjabkov til nyhetsbyrået Interfax.

Vestlige land mistenker Iran for å ville utvikle atomvåpen, og krever at landet stanser sitt program for anriking av uran.

Iran fastholder at landets atomprogram utelukkende er av sivil karakter, og inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har heller ikke påvist noe annet.

Ifølge IAEA hadde imidlertid Iran et militært atomprogram fram til 2003. IAEA anklager fortsatt Iran for å holde tilbake informasjon og har krevd adgang til militæranlegg.

Iran har åpnet sine atomanlegg for IAEAs inspektører, men nekter å gi dem adgang til militæranlegget i Parchin. Ifølge iranske myndigheter har dette anlegget ingenting med atomprogrammet å gjøre.

Rjabkov advarer Israel og andre mot å angripe Iran, og sier at det vil få katastrofale følger langt utenfor Midtøsten.

- Vi advarer de som ikke er fremmed for militære løsninger. Det vil være skadelig, bokstavelig talt katastrofalt, for stabiliteten i regionen, og det vil utløse alvorlige sikkerhetsmessige og økonomiske sjokkvirkninger langt utenfor Midtøstens grenser, sier den russiske viseutenriksministeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer