- Russland støtter fortsatt separatistene med våpen, utstyr, trening og mannskap

NATOs Jens Stoltenberg med nytt utspill mot Putin.

OM VÅPENHVILEN:  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier Russland fortsatt støtter separatister med våpen, på tross av våpenhvilken i Øst-Ukraina. Her under et møte med Vladimir Putin i Moskva i 2009. Foto: Mikhail Metzel / AP Photo / NTB Scanpix
OM VÅPENHVILEN: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier Russland fortsatt støtter separatister med våpen, på tross av våpenhvilken i Øst-Ukraina. Her under et møte med Vladimir Putin i Moskva i 2009. Foto: Mikhail Metzel / AP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland forsyner fortsatt prorussiske opprørere i Ukraina med våpen, til tross for at det er inngått våpenhvile, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

- Situasjonen er fortsatt svært skjør. Russland fortsetter sin støtte til separatistene og forsyner dem med våpen, utstyr, trening og mannskap, sa Stoltenberg på en pressekonferanse mandag med president Petro Porosjenko ved Ukrainas internasjonale senter for fred og sikkerhet i Javoriv, nær grensen til Polen.

Besøket er Stoltenbergs første til Ukraina etter at han ble NATOs generalsekretær.

Tirsdag formiddag deltar Stoltenberg på felles pressekonferanse med Porosjenko i Kiev, og på ettermiddagen holder han pressekonferanse med statsminister Arsenij Jatsenjuk.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Tidligere denne måneden erklærte ukrainske myndigheter at våpenhvilen mellom regjeringsstyrkene og opprørerne i Øst-Ukraina ser ut til å holde. Konflikten dreier seg blant annet om Ukrainas forhold til Vesten, og både Russland og de prorussiske opprørerne er sterkt imot at landet knytter seg tettere til EU og NATO.

(NTB)