Russland testet «alle bombers far»

Fire ganger kraftigere enn «alle bombers mor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det russiske militære har testet noe de betegner som verdens sterkeste konvensjonelle bombe. Russisk tv melder at bomben, med klengenavnet «alle bombers far» er fire ganger kraftigere enn amerikanernes «alle bombers mor», melder AP.

- Tester har vist at det nye luftvåpenet kan konkurrere med atomvåpen når det gjelder effektivitet og evner, sier Alexander Rukhsin, sjef i det russiske militære, til tv-kanalen.

Den amerikanske bomben har til nå blitt beskrevet som det mest kraftfulle våpenet i verden, men har nå fått en russisk konkurrent.

«Alle bombers far» er en vakuumbombe som bruker drivstoff beregnet på fly.

- Den vil gjøre at vi kan opprettholde rikets sikkerhet og samtidig kjempe mot internasjonal terrorisme hvor som helst i verden, og i hvilken som helst situasjon, sa Ruhskin.

Han forklarer at bomben er betydelig mer miljøvennlig enn en atombombe. Rukshin la også vekt på at den ikke bryter med noen av de internasjonale avtalene Russland har signert.

Ifølge russisk tv har bomben bare sju tonn med eksplosiver, mens USAs har åtte tonn. Men den tilsvarer 44 tonn TNT, fire ganger mer enn amerikanernes, fordi den benytter en ny, svært effektiv type eksplosiver som er utviklet ved bruk av nanoteknologi.

Eksplosjonen til den amerikanske bomben har en radius på 150 meter. Den russiske har 300, ifølge tv-stasjonen. I tillegg skal temperaturen i den russiske bombens episenter være dobbelt så høy.

Russland testet «alle bombers far»

Innslaget til tv-kanalen viser at bomben slippes fra et TU-160 bombefly. Den eksploderer kort tid seinere, før man til slutt får se ruinene av bygninger og ødelagte pansrede kjøretøy som sto ved nedslagsfeltet.

FIRE GANGER KRAFTIGERE: Denne bomben er fire ganger kraftigere enn amerikanernes bombe.
TESTET I DAG: Russernes nye våpen ble testet for første gang i dag, 11. september
GIGABOMBEN: Er betraktelig mer miljøvennlig enn en atombombe skal vi tro det russiske forsvaret.