Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland tilbyr egne fly over Irak

PARIS (NTB-Reuters): Russlands forsvarsminister Igor Sergejev tilbød i dag å erstatte amerikanske U-2 spionfly med russiske spionfly hvis Irak forbyr amerikanske overvåkingsfly å fly over irakisk territorium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre land vil løse problemene fredelig. Hvis Irak er imot U-2-flyene, kan vi foreslå russisk-produserte fly som kan gjøre det samme som de amerikanske. Det kan være begynnelsen på en løsning, sa Sergejev.

På spørsmål om hvem som skulle fly flyene, hvor de skulle ha base og hvem som skulle tolke dataene de samler inn, svarte Sergejev:

- Dette er ikke prinsipielle problemer. Spørsmålet om tolkning av informasjonen kan løses veldig lett.

Sergejev ville ikke si mer, men eksperter til stede på pressekonferansen sa han trolig siktet til flytypene Mig-25 Foxbat eller Mig-32 Foxhound. Begge har avanserte overvåkingssystemer og er en del av det russiske luftforsvaret.

Sergejev var på pressekonferansen sammen med Frankrikes forsvarsminister Alain Richard på den første dagen av et tre dager langt besøk i Frankrike.

Irak, som igjen har begynt en krise i forholdet til FN ved å nekte amerikanske våpeninspektører adgang sammen med resten av FN-inspektørene, har de siste dagene truet med å skyte ned de amerikanske U-2 flyene som overvåker landets territorium.

Lederen for FNs våpeninspeksjoner, Richard Butler, drar kommende helg til Bagdad for samtaler med Iraks president Saddam Hussein for å finne en vei ut av krisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!